Renașterea vedetei din „Back to The Future”: DeLorean va produce din nou modelul DMC-12

Mulțumită unei portițe în legislația americană privind producția de mașini noi, DeLorean a anunțat recent că va introduce din nou în producție legendarul model DMC-12. Astfel, posibilitatea de ocoli costisitoarele teste de impact și anumite exigențe guvernamentale îi permit companiei americane să vândă mașini produse într-o serie redusă.

1981-delorean-dmc-12-3

După ce în ultimul timp au circulat o serie de zvonuri pe această temă, DeLorean a deschis oficial comenzile pentru noul DMC-12. Cei interesați pot înregistra o precomandă pe site-ul companiei americane, fără a fi obligați să depună un depozit, ceea ce înseamnă că se pot răzgândi ulterior fără niciun fel de consecințe.

1981-delorean-dmc-12-7

DeLorean a anunțat că va construi o mașină pe lună într-un mic atelier din Humble, Texas. Dacă va exista o cerere mai mare, capacitatea de producție poate fi crescută. Producătorul a garantat că dispune de un stoc de piese suficient pentru a realiza cel puțin 300 de exemplare identice cu originalul DMC-12.

Deocamdată nu sunt cunoscute detalii privind mecanica mașinii. Cel mai probabil DeLorean va renunța la vechiul motor PRV6 de 130 CP, mai ales că DMC-12 nu s-a ridicat niciodată la nivelul așteptărilor din perspectiva performanțelor dinamice.

1981-delorean-dmc-12-9

Sistemul de frânare, trenul de rulare și dotările din habitaclu ar putea fi, de asemenea, schimbate, pentru a face față exigențelor actuale. Prețurile noilor modele nu au fost încă anunțate, însă nu vă așteptați la un chilipir. Probabil că DeLorean va cere cel puțin 100.000 de euro pentru versiunea psudomodernă a celebrului automobil.

Adaugă un comentariu