Revoltător: Și-au reparat singuri strada iar acum au dosare penale!

Doi tineri din comuna doljeană Preajba s-au ales cu dosare penale după ce au muncit o săptămână pentru a repara strada din fața casei. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă.

Cristian Popescu (27 ani), un localnic din Preajba, a aflat în urmă cu patru zile că are dosar penal pentru că a muncit voluntar în folosul comunității. Tânărul susține că în momentul în care s-a apucat de lucrare nu s-a gândit niciun moment c-o să ajungă să aibă probleme cu legea.

„Am adus cărămidă spartă și am pus-o pe stradă, însă nu crezut c-o să ajung să mi se întocmească dosar penal. Pentru o faptă bună pot să ajung în spatele gratiilor, iar logic gândind nu este normal. Am aflat că pedeapsa pentru o astfel de faptă este între 6 luni şi 3 ani sau amendă. Am rămas fără cuvinte și nu înțeleg cum funcționează legea în România.

Autoritățile din comuna Malu Mare au replicat că n-au bani pentru reabilitarea străzilor, iar oamenii n-au greșit atunci când și-au rezolvat singuri problema.

„Nu cred că au greșit, ba din contra, cred că au făcut un lucru bun. Comuna Malu Mare are 92 de kilometri de drum, iar doar 2 kilometri sunt asfaltați. Oamenii aveau nevoie de autorizație fără discuție. Ei, săracii, au găsit o soluție să-și pună cărămidă, iar eu cred că nu sunt singurii care au făcut o astfel de lucrare. Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, iar din punctul meu de vedere așa a fost în cazul celor două familii, a precizat Ilie Dodocioiu, primarul comunei.

via | realitatea.net

Adaugă un comentariu