Rovinieta bat-o vina! 184.000 de amenzi acordate în primele șapte luni ale anului

Până acum câțiva ani, plata rovinietei putea fi “fentată”, iar șoferii descoperiseră diverse modalități pentru a scăpa de această taxă. De când cu camerele video care veghează pe șosele, lucrurile s-au schimbat mult.

În plus, CNADNR a crescut numărul acestor camere, tocmai pentru a-i convinge pe șoferi că taxa de drum trebuie achitată.

Citește și: Cum poți să plătești pentru rovinieta

Iar efectele se văd. De la începutul anului 2015 și până la finele lunii iulie, aproximativ 184.000 de amenzi de acest gen au fost emise. În prezent, pe șosele sunt 14 puncte mobile și 74 de puncte fixe pentru controlul rovinietei.

Citește și: Numărul camerelor video care depistează șoferii fără rovinietă a crescut la 74

În urma acestei mișcări, CNADNR a încasat 702 milioane de lei din plata rovinietei, în primele șapte luni ale anului. Iar la acestea, adăugăm și amenzile emise pentru cei care nu au achitat taxa de drum.

Citește și: Scandalul CNADNR continuă – Alin Goga face declarații cu privire la problemele din interiorul companiei

„De la aproape 41.400 de procese-verbale de contravenţie în acest interval, la aproape 184.000 de procese-verbale. Este de aproape patru ori şi jumătate creşterea amenzilor. (…) Poate fi pusă şi pe instalarea unor puncte noi de control, dar şi pe ignoranţa unor utilizatori care circulă şi nu-şi dau seama că nu şi-au luat rovinieta şi poate fi pusă şi pe creşterea numărului de înmatriculări’, a explicat Cosmin Popescu, șef de direcție în CNADNR.

Citește și: Iată unde sunt instalate camerele video pentru controlul rovinietei

Via | Digi24