Șapte repere din istoria Mitsubishi

Mitsubishi este una dintre cele mai cunoscute mărci de mașină din lume. Istoria japonezilor de la Mitsubishi începe acum mai bine de 100 de ani, în 1870. Iată șapte repere din istoria Mitsubishi.

1. Istoria Mitsubishi Motors începe acum mai bine de 100 de ani, în 1870, când Yatarō Iwasaki a decis să-și deschidă o companie navală numita Tsukumo Shokai.

2. La designul logo-ului companiei sale, Iwasaki s-a folosit de emblema familiei sale care conținea trei diamante și de cea a clanului Tosa, care conținea trei frunze de stejar unite. Acesta a fost înaintașul logo-ului de azi: trei diamante unite în punctul central

3. În 1917 Mitsubishi a creat prima linie de producție de automobile din Japonia, odată cu Mitsubishi Model A, o copie a lui Ford Model T.

4. În anul 1970 divizia responsabilă cu fabricarea motoarelor pentru automobile s-a constituit într-o companie independentă numită Mitsubishi Motors Corporation.

5. În Europa, niponii au făcut primii paşi în anul 1973, odată cu prima generaţie a modelului Lancer (A70), care a fost vândut pe Bătrânul Continent sub numele de Colt Lancer.

6. În anul 1982, japonezii au lansat Pajero, o mașină ce avea să scrie istorie. Vândut ca Shogun şi Montero pe alte pieţe, off-roaderul nipon a venit cu o mulţime de noutăţi în segmentul vehiculelor de teren, precum servodirecţie, suspensie pentru scaune şi motoare turbodiesel.

Mitsubishi

7. În anul 1992, iese pe piață Mitsubishi Lancer Evo. Automobilul avea sub capotă un propulsor turbo de 2,0 litri și 274 de CP.

taguri
Adaugă un comentariu