Șase mașini electrice au traversat România, de la București la Timișoara, folosind stațiile de reîncărcare Renovatio

Renovatio e-charge, prima rețea publică de alimentare rapidă a mașinilor electrice dezvoltată de Renovatio în parteneriat cu Kaufland, a fost finalizată. Pentru a celebra acest lucru, Renovatio a pus la cale caravana Electric Drive.

Șase exemplare Volkswagen eGolf au fost puse la dispoziția echipajelor pentru a demonstra că noua infrastructură permite traversarea țării de la est la vest doar cu ajutorul rețelei Renovatio e-charge.

Ne bucurăm că prima retea de stații publice de încărcare a mașinilor electrice este complet funcțională și putem ajuta astfel românii să conducă eco. Responsabilitatea față de mediu este o prioritate pentru noi în tot ceea ce facem și vrem să inspirăm mai departe grija pentru mediu. De aceea, punem gratuit la dispoziția românilor energie electrică în stațiile din parcările magazinelor Kaufland. De asemenea, le oferim autonomie tuturor celor care vor să conducă eco, prin această rețea care acum traversează țara de la Sud-Est la Vest’, a declarat Valer Hancaș, Manager Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

După cum deja știți, stațiile de alimentare dezvoltate de Renovatio sunt puse gratuit la dispoziția publicului larg în parcările magazinelor Kaufland din orașele Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Pitești, București și Constanța.

„Cine se gândeşte la viitor, se gândeşte şi la redefinirea conceputului de mobilitate. Astfel că, încă din 2015, Volkswagen, cu sprijinul Renovatio, a instalat prima stație de tip Quick Charge, CCS, din Romania, aceasta fiind disponibilă tuturor clienților Volkswagen. Eficienţa modelului e-Golf se reflectă, desigur, şi în buget, pentru că, în comparaţie cu propulsiile convenţionale, cheltuielile de exploatare ale unui autovehicul electric sunt mult mai mici. La 100 de kilometri, e-Golf consumă 12,7 kWh/100km, deci doar 6.85 RON/100 km”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen.

Adaugă un comentariu