Start in programul Prima Masina

Incepand cu 1 noiembrie 2014, romanii isi vor putea achizitiona un autoturism nou prin intermediul programului “Prima Masina”.

Creditul va fi garantat de stat, iar incepand de ieri, 6 octombrie, Ministerul Economiei a dat startul acestui program.

Banca va imprumuta cel mult 62.000 de lei, echivalentul a 14.000 de Euro (TVA inclus), plus contavaloarea CASCO pe primul an. Avansul stabilit va fi cuprins intre 5 si 10 procente, iar perioada maxima de indatorare ajunge pana la 7 ani. In plus, dobanda va avea o valoare de 6%.

In programul Prima Masina se pot inscrie persoanele care nu au mai avut pe numele lor un automobil nou, insa prioritate vor avea dosarele inaintate de tinerii intre 18 si 35 de ani.

“Este destinat in principal tinerilor intre 18 si 35 de ani, dar si celorlalte categorii de varsta – intre un tanar si un cetatean de peste 35 de ani, prioritate va avea tanarul”, a declarar ministrul Economiei, Constantin Nita.

In prezent, autoritatile estimeaza ca pana la finalul anului vor exista bani pentru 2.500 de autoturisme, iar anul viitorul pentru 20.000 de masini. Asa cum era de asteptat, prin programul Prima Masina, clientii nu vor putea utiliza voucherele Rabla. Pentru moment, 4 banci au anuntat ca vor participa la noul program initiat de Guvern.

Sursa | ProTV Foto

 

Adaugă un comentariu