Stickere de 3 lei în locul timbrului de mediu

După eliminarea timbrului de mediu, Ministerul a propus o soluție prin care șoferii să fie taxați în funcție de norma de poluare, emisiile de CO2 și tipul carburantului folosit. Pe scurt, acea ecovinietă.

Acum, colegii de la Mediafax au reușit să intre în posesia unui document care explică viitorul proiect. Acesta spune că după efectuarea ITP-ului, service-ul respectiv va lipi pe parbrizul mașinii un sticker colorat conform normei de poluare din cartea mașinii.

Sticker-ul va costa 3 lei plus manopera (aproximativ 2 lei), iar culorile vor fi stabilite în funcție de norma de poluare. Vehiculele hibride și electrice vor avea și ele stickere specifice.

“Vom avea câte un sticker de culoare diferită în parbrizul fiecărei maşini în funcţie de gradul de poluare. Cred că primăriile vor face zonarea şi, când vor considera că avem foarte multe maşini, aglomeranţie mare, grad de poluare mare, vor putea să introducă pentru acele zone un sistem de taxare suplimentară care să fie la îndemâna cetăţeanului, fie prin sms, fie printr-o altă formă prietenoasă”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Mediului.

De asemenea, documentul spune că proiectul va fi adoptat de Guvern prin Ordonanță de Urgență până la finele acestei luni, iar până la jumătatea lui 2019, toate mașinile din România vor dispune de acest sticker.

După jumătatea anului 2019, marile orașe vor putea interzice accesul mașinilor în diferite zone în funcție de tipul de sticker de pe parbriz.

Via | Mediafax

    bala florin says:

    daca eu circul dintr-un oras mic – cu zona de acces, catre un oras mare – cu zona de interdictie pentru mine , si efectuez transport de bunuri cu care trebuie sa ajung strict la destinatie (bagaje, pachete grele, etc), cum fac sa trec de limita accesului pentru mine fara intreruperi…??? noaptea…sarbatori…strain de localitate…

Adaugă un comentariu