Americanii studiaza efectele drogurilor asupra sofatului

Cercetatorii din cadrul Institutului National de abuz de droguri din Statele Unite au lucrat impreuna cu oamenii legii la un studiu pentru a vedea efectele drogurilor usoare asupra sofatului.

Participantii la studiu au fost rugati sa consume marijuana si alcool, in timp ce grupul de control a primit un placebo. Dupa aceea, subiectii s-au urcat la volanul unui simulator si au avut de parcurs aproximativ 65 de kilometri pe drumuri virtuale. Traseul a avut de strabatut atat parcari, dar si sosele cu soferi agresivi si chiar si cu animale salbatice care nu apareau din senin in fata automobilului.

Citeste si: Studiu: Masinile din 2035 nu vor mai avea volan, pedale, claxon si oglinzi laterale

La finalul traseului, fiecarui subiect i s-au recoltat probe de sange si saliva pentru a servi drept referinta in ceea ce priveste dozajul. In prezent, datele stranse sunt analizate pentru a vedea relatia dintre diferite combinatii de substante si efectul lor asupra abilitatilor de a sofa.

Institutul National de abuz de droguri lucreaza la acest studiu de trei ani, iar rezultatele vor fi date publicitatii in luna octombrie.

Via | LeftLane

Adaugă un comentariu