Succesorul lui McLaren P1 ar putea fi 100% electric

Vehiculele electrice încep să pună stăpânirea pe gândurile celor din conducerea producătorilor auto. Iar McLaren face parte din acest grup. Gama Super Series ar putea deveni una hibridă, însă gama Ultimate Series ar putea face pasul către un sistem de propulsie 100% electric.

“Inginerii au început lucrul la un prototip pentru a evalua posibilele benficii ale unui sistem de propulsie 100% electric pentru gama Ultra Series”, a declarat Mike Flewitt, CEO-ul McLaren.

Ca parte a business planului Track22, viitorul model 100% electric ar urma să fie succesorul actualului P1. McLaren va investi peste 1 miliard de euro în Departamentul de Cercetare și Dezvoltare și va lansa 15 modele noi și versiuni.

Succesorul electric al lui P1 ar trebui să vină cu performanțe cel puțin egale cu cele ale actualului hypercar. Vorbim despre un timp de 2 secunde pentru accelerația 0 – 96 km/h, 6 secunde pentru sprintul 0 – 160 km/h și o viteză maximă de 320 km/h.

“Cheia constă în densitatea de energie a bateriei. Proiectul este unul curajos, dar nu-l vom pune în aplicare dacă acesta nu funcționează după dorințele noastre”, a declarat Mark Vinnels, a declarat directorul Departamentului de Dezvoltare.

Via | Carscoops

Adaugă un comentariu