Tesla ar putea deschide o fabrica in Europa

CEO-ul marcii Tesla, Elon Musk, a afirmat ca daca numarul de masini Tesla vandute pe batranul continent va ajunge la cifra de 160.000 de unitati, atunci va deschide o fabrica in Europa.

 

De asemenea, la aceeasi conferinta de presa, Elon Musk a afirmat ca Tesla va deschide anul viitor sau peste doi ani un centru pentru dezvoltare in Anglia, dar si faptul ca va extinde fabrica de asamblare din Tilburg (Olanda), acolo unde sunt montate bateriile pentru modelele Tesla importante in Europa din SUA. In primele patru luni, la nivel europena, Tesla a vandut 3.467 de unitati Model S, ceea ce este foarte surprinzator mai ales daca aceasta cifra este comparata cu doar cele 2.050 de unitati vandute in SUA.

Elon Musk spune ca in momentul in care vanzarile globale vor ajunge la 500.000 de unitati, Tasla va avea fabrici in Europa, SUA si China, astfel incat productia va fi impartita geografic. In acest moment, Model S se produce doar in California, intr-o facilitate care a apartinut lui GM si Toyota. Pretul lui Tesla S pe piata din Anglia porneste de la 61.770 de euro. Pentru viitor, Tesla planuieste lansare unui SUV electric, care va purta denumirea de Model X, dar si a unui model mai ieftin si mai mic, cu un pret de pornire de 31.000 de euro.

Adaugă un comentariu