Tesla Model S se poate parca singură cu ajutorul telefonului mobil

La finalul săptămânii trecute, Elon Musk a anunțat un update pentru sistemul Autopilot. Începând cu versiunea 7.1, mașina primește funcția Summon. Prin intermediul acesteia, mașina se poate parca singură după ce primește o comandă prin intermediul telefonului inteligent sau al cheii.

Șoferii trebuie să nu fie la o distanță mai mare de 11 metri, iar sistemul este capabil să deschidă și să închidă ușile garajului dacă acestea sunt compatibile cu tehnologia HomeLink. Așa cum era normal, Elon Musk îndeamnă la prudență. El spune că pentru moment, funcția Summon ar trebui folosită doar pe proprietatea personală și în zone fără diferențe masive de nivel.

Citește și: Tesla Model S primește un mod de rulare semi-autonom

În plus, funcția Autopilot a sistemului cu același nume a fost limitată în zonele rezidențiale din cauza unor incidente apărute, bineînțeles, din utilizarea greșită.

Dar Elon Musk nu vrea doar atât. În maxim trei ani CEO-ul Tesla Motors spune că mașinile dezvoltate de ei vor fi complet autonome, iar funcția Summon va fi capabilă să funcționeze la distanțe foarte mari.

“În doi ani îți vei putea chema vehiculul din cealaltă parte a țării. Dacă mașina ta este în New York, iar tu ești în Los Angeles, ea va fi capabil să găsească drumul până la tine”, a declarat Musk.

Via | BusinessInsider

Adaugă un comentariu