Tesla Model Y – Detalii noi cu viitorul SUV al americanilor

Tesla Model Y este numele viitorului SUV compact al americanilor, care va folosi platforma și tehnologia lui Model, așteptat în această vară. Prima imagine randată a viitorului model este aici, fiind realizată de colegii de la Autocar.

După Model 3, care ar trebui să ajungă la proprietari începând din această vară, Tesla are în vedere producerea unui SUV folosind aceeași platformă. Tesla continuă astfel strategia folosită și în cazul perechii Model S – Model X.

Tesla Model Y ar putea fi prezentat cel mai devreme anul viitor, producția urmând să înceapă spre sfârșitului lui 2018. În ceea ce privește specificațiile, nu există foarte multe detalii. Datorită complexității, ușile fluture ale lui Model X nu vor fi implementate, cel mai probabil, pe fratele mai mic.

Model Y va beneficia însă de cea mai nouă tehnologie în ceea ce privește conducerea autonomă. Viitoarele model Tesla vor fi echipate cu 8 camere video, 12 senzori ultrasonici și un nou tip de radar. Elon Musk vorbește de un „creier’ al mașinii, care va fi de cel puțin 40 de ori mai puternic decât în cazul modelelor actuale, un adevărat supercomputer al mașinii.

Dacă Model 3 este așteptat să coste în jur de 40.000 de euro, Model Y ar trebui să fie poziționat o idee mai sus. Totuși, Elon Musk este încrezător că utilizatorii vor plăti mai mult pe aceste modele, deoarece mulți vor condimenta configurația cu dotări opționale.

via |  autocar.co.uk

Adaugă un comentariu