Connected Drive – Am testat cele mai noi tehnologii BMW (+VIDEO)

In urma cu mai putin de o luna de zile, BMW a organizat un workshop pentru a ne arata cele mai noi tehnologii disponibile pe modelele sale. Noi am vrut sa fim mai catolici decat Papa si sa testam pentru mai multe zile pachetul tehnologic oferit de bavarezi.

Astfel, am avut la dispozitie noul BMW X5 xDrive 40d care s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni companioni din ultima perioada. Despre comportamentul lui X5 nu vom vorbi si nici despre unitatea cu care a fost echipat, intrucat aceste aspecte au fost punctate intr-o gama de teste precedente. Noi ne-am axat mai mult pe tehnologiile care vin in ajutorul soferului.

 

Sistem iDrive BMW

Incepem cu sistemul iDrive care acum dispune de controller-ul tactil. Desi la inceput poti fi sceptic in privinta acestei tehnologii, dupa ce vei lucra putin vei intelege ca este benefica. Numele strazilor sau numerele de telefon pot fi scrise acum mult mai usor, sistemul fiind capabil sa recunoasca scrisul de mana. Comenzile din meniul iDrive sunt simple si intuitive si suntem de parere ca nu veti avea nevoie de mai mult de cateva ore pentru a va obisnui. Controlerul poate fi impins pe patru directii, poate fi apasat si rotit, ceea ce confera foarte multa usurinta in trecea de la un meniul la altul.

bmw idrive touch

 

Sistem Night Vision BMW

Continuam cu cea de-a treia generatie a sistemului Night Vision. Acum, acesta este disponibil alaturi de tehnologia Dynamic Spot Light (fascicul dinamic de lumina). Sistemul are la baza o camera video cu infrarosu montata in grila masinii. De fiecare data cand vei activa acest sistem, imaginile vor fi proiectate pe display-ul iDrive. Mai mult decat atat, impreuna cu sistemul Dynamic Spot Light, animalele de dimensiuni mari si oamenii aflati la maxim 300 de metri in fata masinii sunt detectati. In cazul in care vizibilitatea este slaba, sistemul va proiecta un fascicul de lumina pe categoriile enumerate mai sus pentru ca soferul sa aiba suficient timp sa evite un posibil accident in cazul in care apar situatii limita.

bmw_night_vision generatia a treia

 

Sistem de parcare automata BMW

Pentru final am pastrat sistemul Park Assist. Prin intermediul unui singur buton, masinile echipate cu acest sistem pot parca singure. Tot ce trebuie sa faci este sa-i indici zona unde sa caute locul de parcare, iar mai apoi sa apesi butonul pana cand pe display-ul iDrive va scrie ca procesul a fost incheiat cu succes. Pretul pentru acest pachet este 579 de euro cu TVA inclus.

 

asistent autonom la parcare bmw

 

 Sistem de sunet Bang&Olufsen BMW

Pentru cei care cauta o auditie perfecta la volanul masinii, BMW ofera pentru X5 (dar si pentru alte modele) un sistem audio de top, produs in colaborare cu Bang&Olufsen. Acesta dispune de 16 difuzoare cu o putere de 1.200W si are un pret de 4.157 de euro cu TVA.

Pentru ca totul sa fie si mai simplu pentru dumneavoastra, am pregatit si un scurt material video care sintetizeaza cele spuse mai sus.