Timbrul de mediu crește în 2016

În 2016, proprietarii de mașini vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru timbrul de mediu. După cum deja știți, valoarea în lei a taxei se calculează în funcție de cursul de schimb valutar al monedei euro la o anumită dată din an.

Întrucât cursul de schimb care va fi folosit în 2016 este mai mare decât cel din 2015, valoarea timbrului de mediu va crește.

Citește și: Proiect de lege – Timbrul de mediu se transformă în impozit anual

“Valoarea în lei a timbrului se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”, se arată în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.

Citește și: A intrat în vigoare norma de poluare Euro 6. De la 1 septembrie, timbrul de mediu va fi achitat și pentru mașinile Euro 6

Așadar, în 2016, pentru calcularea timbrului de mediu se va folosi valoarea cursului de schimb leu-euro din 1 octombrie (4,4159), o valoarea cu 0,15% mai mare comparativ cu cea din 1 octombrie 2014.

Adaugă un comentariu