Toyota pregătește o gamă de electrice cu alimentare de la priză. 2020 este anul de debut

Toyota este un pionier în producția vehiculelor hibride, însă japonezii nu au în gamă niciun model 100% electric ce poate fi încărcat de la priză (excepție face RAV4 EV, model care a fost comercializat în doar 2.000 de unități și care a fost scos din producție în 2014). De ce? Pentru că Toyota s-a concentrat pe tehnologia Fuel-Cell.

Dar lucrurile se vor schimba în perioada imediat următoare. Japonezii au anunțat că începând cu 2020 vor să lanseze o gamă de mașini electrice cu încărcare de la priză și cu autonomie de peste 300 de kilometri. Viitoarele modele vor avea la bază atât platforme noi, cât și arhitecturi consacrate. În 2017, Toyota va realiza echipa tehnică a noului proiect.

Pentru moment, nu știm care va fi soarta proiectului Mirai, întrucât Toyota anunța o serie de modificări tehnice interesante. Din păcate, Toyota s-a încăpățânat cu tehnologia pe hidrogen și cu siguranță va plăti scump pentru acest lucru. De ce spunem asta? Pentru că există constructori care deja au în gamă modele electrice cu încărcare de la priză și cu autonomii de peste 400 de kilometri. Rămâne de văzut cum va juca Toyota noua carte.

Via | Motor1

Adaugă un comentariu