Toyota și Mazda au semnat un nou acord pentru schimbul de tehnologii

Toyota și Mazda au încheiat ieri, 13 mai, un nou acord pentru dezvoltarea unui parteneriat pe termen lung care vizează schimbul de tehnologii dintre cele două brand-uri auto japoneze.

Conform oficialilor, se vor pune la bătaie resursele ambelor companii pentru a completa și îmbunătăți reciproc produsele și tehnologiile. Astfel, se vizează generarea de modele mai atractive care să satisfacă nevoile și gusturile diverse ale clienților din întreaga lume.

În urma parteneriatului se va institui o echipă comună care va evalua și va decide utilizarea punctelor forte ale fiecărui brand.

“După cum reiese din tehnologiile SKYACTIV și din designul KODO – Sufletul Mișcării, Mazda a dovedit că se gândește mereu la ce urmează pentru vehicule și tehnologii, în timp ce reușește totuși să rămână fidelă principiilor sale de bază în producția de mașini. În acest fel, Mazda practică în mod clar ceea ce Toyota îndrăgește: să facă mașini din ce în ce mai bune. Mă bucur că cele două companii pot împărtăși aceeași viziune și pot să lucreze împreună pentru a face mașinile mai bune. Nu mă pot gândi la nimic mai minunat decât să aratăm lumii – împreună – că următorii 100 de ani de autoturisme vor fi la fel de distractivi ca primul”, a declarat Akio Toyoda, președintele Toyota.

Așa cum deja știți, între Mazda și Toyota a mai existat o colaborare care a inclus preluarea de licențe de tehnologii hibride Toyota de către Mazda, respectiv fabricarea modelelor compacte Toyota în uzina Mazda din Mexic.

“Toyota este o companie care a demonstrat hotărârea cu care acționează în mod responsabil pe probleme globale de mediu și pentru viitorul procesului de fabricație în ansamblu. Am, de asemenea, un respect imens pentru devotamentul Toyota în încercarea sa de a construi autovehicule din ce în ce mai bune printr-un proces continuu de inovare. În plus, Mazda se identifică cu modul în care Toyota prețuiește apartenența sa istorică și toate comunitățile în care este implicată. Nu este de mirare că sunt foarte stimați de către acestea. Sper că, lucrând împreună pentru a face mașini mai bune, putem ridica valoarea automobilelor în ochii consumatorilor, în timp ce, totodată, să creștem capacitățile de producție ale ținutului nostru nativ, Hiroshima, și în toate comunitățile unde suntem implicați la rândul nostru”, a adăugat Masamichi Kogai, CEO și președinte Mazda.

Adaugă un comentariu