Tragica moarte a lui Charles Rolls, jumătatea companiei Rolls Royce

Pe data de 25 august 1877 s-a născut Charles Stewart Rolls, constructor de automobile şi aviator. Rolls s-a născut într-o familie de aristocraţi, fiind al III-lea fiu al Lordului şi al lui Lady Hangottock. El a dus o viaţă luxoasă asemeni tinerilor din familii similare.

Charles Rolls și-a îndreptat atenția către mașini și avioane. Acesta este cunoscut ca fiind primul dealer de maşini din istorie. La recomandarea prietenului Henry Edmonds, Rolls face o călătorie la Manchester să vadă mașina în 2 cilindrii realizată de inginerul Frederick Henry Royce.

Întâlnirea a avut un mare succes, Rolls afirmând că “Royce este omul pe care l-a cautat de ani de zile”. Înțelegerea a fost încheiată repede, Rolls primind drepturi de exclusivitate pentru vinderea mașinilor pe care Royce le producea. Angajamentul luat în mai 1904 a fost verbal, cei doi parafând înţelegerea în decembrie 1904.

Mașinile de 10, 15 și 20 de CP au fost expuse la salonul din Paris în decembrie a anului 1904. Modelul care a făcut furori a fost cel de 30 de CP cu motor de 6 cilindri.

Istoria Volkswagen Beetle, mașina creată la dorința lui Hitler

Primele maşini Rolls Royce au fost construite în fabrica Royce Cooke Street din Manchester, dar după succesul liniei Silver Ghost, compania a mutat producţia în fabrica din Derby.

Rolls nu s-a putut bucura mult timp de succesul companiei, deoarece câţiva ani mai târziu, pe 12 iulie 1910, a murit într-un accident de aviaţie la Bournemouth (foto jos). Cu doar o lună înainte de a muri a fost primul aviator care a traversat Canalul Mânecii dus-întors, fără escală.

doidoi

Frederick Henry Royce a fost cel care a dus numele Rolls Royce mai departe până pe data de 22 aprilie 1933, ziua în care a murit. Restul a fost istorie…

Adaugă un comentariu