Trecem la următorul nivel: Airbus va prezenta o MAȘINĂ ZBURĂTOARE anul acesta

În timp ce majoritatea producătorilor de automobile se concentrează pe dezvoltarea unor tehnologii ce conducere autonomă, grupul Airbus are în plan prezentarea unui prototip de mașină zburătoare în cursul acestui an.

Constructorul francez de aeronave a format deja o nouă divizie care se concetrează exclusiv pe acest proiect revoluționar, denumită „Urban Air Mobility’. Conceptul va avea forma unui multicopter capabil să transporte mai mulți pasageri. Potențialii clienți vor putea închiria vehiculul pe baza unei aplicații similare celor utilizate de platformele de car sharing.

absr

„Suntem într-o fază experimentală momentan, însă luăm foarte în serios acest proiect’, a anunțat Tom Enders, CEO al companiei Airbus. „Dacă reușim să aducem mașinile în aer, vom salva foarte mulți bani care se investesc în prezent în infrastructura rutieră’.

Rămâne de văzut cum va reuși Airbus să creeze culoare de zbor individuale pentru toate obiectele care vor ajunge în aer. Pentru că va fi mare aglomerație, asta e clar!