Trucuri să economisești combustibil despre care nu aveai habar

Carburantul este foarte costisitor, mai ales pentru familiile de rând care au un venit mediu. Site-ul auto-bild.ro îți spune câteva trucuri prin care poți reduce substanțial consumul de benzină sau de motorină, în cazul în care dacă mașina ta are motor diesel. Iată ce trebuie să faci:

1. Verifică periodic presiunea în cauciucuri

Pneurile umflate prea puţin sunt una din principalele cauze ale pierderii de combustibil. Cu cât presiunea este mai scăzută, cu atât creşte consumul de carburant. Tocmai de aceea, înainte să pleci la drum, treci pe la vulcanizare.

2. Foloseşte o viteză constantă

Încearcă să nu pleci în trombă de la semafor. Stilul de condus agresiv înseamnă totodată și carburant risipit. Evită să frânezi și să accelerezi brusc.

3. Mergi cu mașina cât mai goală

Cu cât automobilul este mai încârcat, cu atât mașina consumă mai mult. Nu merge cu căruțul copilului în spate și nici cu halterele după tine. Consumul crește cu cât mașina e mai grea.

4. Nu deschide aerul condiționat

Dacă nu e cazul, evită să mergi cu aerul condiționat pornit. Sistemele de aer condiţionat duc la creşterea consumului de carburant cu cel puțin un litru la suta de kilometri.

5. Oprește motorul

Dacă pare că vei fi blocat în trafic pentru mai mult de 1-2 minute, opreşte maşina. Astfel vei face o economie “sănătoasă” de combustibil. Mașinile mai noi au această opțiune de oprire automată a motorului și reducere a consumului.

Adaugă un comentariu