Tu te simți agasat de flash-uri în trafic? Cea mai elegantă soluție să nu mai apelezi la acest truc și să ți se facă loc

Flash-urile în trafic par a fi fost inventate în România. Mii de șoferi apelează la acest semn pentru a-și face cunoscută intenția faptului că se grăbesc și pentru ca nimeni să nu le stea în cale. Cum ar putea fi însă înlocuite flash-urile?

Mulți dintre conducătorii auto din România simt nevoia să dea flash-uri când au în față un automobil care se deplasează cu o viteză mai mică decât a lor. Cu toate acestea, gestul este considerat nepotrivit de către alți participanți la trafic și nepoliticos. Și totuși, ce e de făcut?

Semnalizează stânga

Cea mai simplă soluție pentru a arăta că intenționează să depășească ar fi ca un conducător auto să semnalizeze stânga, fără a-l “agasa” pe cel care circulă în fața sa și fără să-l orbească cu flash-urile repetate. Aceasta este, de altfel, și cel mai legal și elegant mod cu putință.

Cum reacționează românii la flash-uri?

E destul de clar că destul de mulți șoferii se simt agasați când “li se atrage atenția” cu flash-uri. Pe un forum, mai mulți conducători auto și-au exprimat nemulțumirea.

“Dacă mă exasperează cu flash-urile, îi trag o frână serioasă”, a scris un șofer. Un altul a adăugat: “Îi ignor în primă fază. Dacă insistă, pișc puțin frâna cât să se aprinda becurile de frână. Dacă insista mai mult, frână de motor. Dacă e chiar ultimul nesimțit, merg în paralel cu ala din dreapta + avarii”.

Uite cum dau românii flash-uri!

Adaugă un comentariu

Cauta masina

Articole similare