Urmărire ca-n filme: polițiștii au tras 17 focuri de armă ca să oprească un puști drogat cu un BMW Seria 5

Poliţiştii au tras 17 focuri de armă pentru a opri o maşină noaptea trecută, în București. După o urmărire în trafic de 26 de minute, şoferul, un adolescent de 16 ani, s-a oprit şi s-a predat.

Un echipaj de poliţie care se afla pe Calea Moşilor din Capitală a încercat vineri dimineaţă în jurul orei 1.00 să oprească un autoturism BMW Seria 5 înmatriculat cu numere de Spania. În momentul în care poliţiştii au pornit semnalele luminoase autoturismul suspect a întors brusc. S-a început o urmărire pe străzile din Capitală. De pe Calea Moşilor BMW-ul a virat la dreapta pe strada Mihai Eminescu pe traseul Viitorului, Ştefan cel Mare, Barbu Văcărescu, Fabrica de Glucoză, Şoseaua Petricani până în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată – pe o distanţă de aproximativ 8 kilometri.

În momentul în care cei doi poliţişti s-au dat jos şi s-au apropiat ca să îl imobilizeze pe şofer acesta a întors brusc maşina şi a accelerat puternic. Polițiătii au folosit armele din dotare pentru a încerca oprirea ăoferului teribilist. În total, cei doi poliţişti au descărcat 17 cartuşe însă fără rezultat. Maşina şi-a continuat deplasarea, lovindu-l pe unul dintre poliţiști. Agentul a fost lovit puternic în piciorul stâng însă, chiar şi aşa, s-a urcat în maşină ca să-l urmărească pe tânărul din BMW. Între timp, mai multe echipaje au fost alertate şi au pornit în urmărire. Maşina suspectă a fost înconjurată de numărul mare de echipaje de poliţie în apropiere de Parcul Plumbuita. Cei doi ocupanţi ai autoturismului s-au dat jos şi s-au predat.

Adolescentul de 16 ani care se afla la volanul BMW-ului le-a declarat poliţiştilor că furase maşina tatălui său din localitatea ilfoveană Afumaţi, băuse două beri şi fumase „iarbă’. El a fost tansportat la Institutul Naţional de Medicină Legală unde probele de salivă au indicat prezenţa tetrahidrocanabinolului (THC), substanţa cu efecte psihoactive din plantele de cannabis.

via | digi24.ro

Adaugă un comentariu