Vânzări SUA: Efectele scandalului Dieselgate, resimțite din plin de Volkswagen

Vânzările grupului Volkswagen pe piața din SUA au scăzut în luna noiembrie cu 25 de procente. Astfel, efectele Dieselgate încep să fie simțite din plin de nemți.

Luna trecută, vânzările au fost de doar 23.883 de unități, comparativ cu cele 31.725 de vechiule comercializate în aceeași lună a anului trecut. Cauza principală a scăderii o constituie interzicerea comercializării vehiculelor cu motoare diesel până la remedierea problemelor din cadrul scandalului Dieselgate.

Vânzările lui VW Golf au scăzut cu 64 de procente, iar numărul de exemplare Passat a “căzut” cu 60%. Beetle înregistrează și el un declin cu 39%, urmat de Jetta cu 23%.

În schimb, Tiguan se descurcă excelent și obține o creștere de 90%. Modelul nu este disponibil cu motorizări diesel, iar prețul a fost micșorat prin intermediul unor bonusuri.

În plus, agenția de evaluare financiară Standard & Poor’s a scăzut ratingul de credit oferit nemților de la “A minus” la “BBB plus”. Și agențiile Moody’s și Fitch au retrogradat calificativul atribuit grupului german. Și toate acestea din cauza scandalului Dieselgate.

Via | Agerpres

Adaugă un comentariu