Vânzările de mașini ecologice au crescut cu circa 90% în primele două luni ale anului

Mașinile ecologice încep să fie iubite de români. Acum n-ar trebui să vă așteptați la vânzări impresionante, însă piața a început să se miște. Conform unui raport emis de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), în lunile ianuarie și februarie ale acestui an au fost comercializate 74 de mașini ecologice.

Vorbim despre o creștere de 89,7 procente comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Chiar și așa, vânzările raportate în primele luni ale anului reprezintă doar 0,6% din totalul autovehiculelor noi cumpărate de români la începutul anului curent.

Citește și: Vânzările de mașini electrice cresc spectaculos

În afara prețului ceva mai piperat, vânzarea de mașini ecologice este încetinită de infrastructura slabă. Cei care au astfel de vehicule în garaj se plâng de faptul că nu au unde să încarce bateriile mașinilor.

Citește și: Chevrolet Corvette este cea mai rapidă mașină electrică din lume

‘Sunt doar câteva zeci de staţii de încărcare în toată ţara, iar preţul acestor maşini este încă unul mare. O maşina electrică de clasă medie poate trece de 30.000 de euro, mult peste suma pe care românii ar fi dispuşi să o platească pentru un autoturism’, a declarat Cristian Cojocaru, director de vânzări Autovit.ro pentru agenția de presă News.ro.

Adaugă un comentariu