Veste bună pentru pagubiții falimentarei Astra Asigurări. Vor putea primi banii în cel mult o lună

Tribunalul București a publicat, noaptea trecută, sentința prin care a confirmat starea de faliment la Astra Asigurări. În cel mult două termene de judecată, care în mod normal vor fi programate în 30 de zile, procedura va fi definitivă, iar Fondul de Garantare va putea începe să plătească despăgubiri.

Avocații acționarului Astra, milionarul Dan Adamescu, au la dispoziție șapte zile pentru a motiva cele două apeluri formulate deja, scrie Profit.ro. În următoarea perioadă, urmează ca judecătorii de la Curtea de Apel București, instanța care va judeca apelul, să fixeze un termen de judecată. Imediat după ce Curtea de Apel se va pronunța definitiv asupra situației Astra, Fondul de Garantare a Asiguraților va putea începe plata despăgubirilor pentru clienții Astra sau pentru persoanele afectate de asigurați ai Astra (în principal șoferii loviți de asigurați RCA la compania falimentară).

Citește și: Top 5 – Cele mai reclamate societăți de asigurări

Primele estimări arată că Fondul va avea de plătit circa 680 de milioane de lei. Până acum au depus cereri de despăgubire cica 11.200 de persoane, în condițiile în care Astra aduna mai mult de 52.000 de dosare de de daună.

Mai multe detalii găsești aici.