Victor Hemery: Povestea primei mașini care a depășit 200km/h

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii pasionați de mașini au fost pasionați și de viteză și de recorduri. În 1909, Victor Hemery a înregistrat un record mondial la bordul unui Mercedes-Benz de 200 CP. Iată povestea primei mașini care a depășit uimitoarea viteză de 200 km/h.

Automobilul era un Lightning Benz echipat cu un motor de 21.5 litri care dezvolta 200 CP. Pe data de 8 noiembrie 1909, francezul Victor Hemery a reusit sa atingă o viteza maximă de 202,691 km/h pe circuitul de la Brooklands.

La acea vreme, Lightning Benz era cel mai rapid vehicul creat de om, fiind mai rapid decât orice tren sau avion. În următorii ani, Lightning Benz, special proiectat pentru viteză, a mai doborât câteva recorduri, iar în 1919 a atins viteza de 225,7 km/h.

masina2

Sfârșitul lui Victor Hemery

Deși a reușit în 1909 să stabilească cinci recorduri mondiale cu aceeași masina și era o celebritate mondială, Victor Hemery nu a avut parte de un final fericit. Acesta s-a sinucis în 1950, la Le Mans, din pricina condițiilor precare în care trăia.

Sursă foto: Mercedes-Benz AG

Adaugă un comentariu

Articole similare