Volkswagen Golf va avea un sistem de infotainment controlabil prin gesturi

Tehnologia evoluează rapid, iar în ultimii ani am trecut de la sisteme de infotainment controlabile cu ajutorul butoanelor la unele cu ecrane tactile. Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe.

În cadrul CES 2015, atât Volkswagen, cât și BMW au prezentat o nouă generație de sisteme de infotainment care vor putea fi controlate cu ajutorul gesturilor. Primul model care va ajunge pe piață cu această tehnologie va fi noua generație a lui BMW Seria 7, iar acesta va fi urmat de viitorul Volkswagen Golf.

Modelul producătorului german va fi prezentat către finalul lui 2016 și va prelua o mulțime de tehnologii de pe conceptul Golf R Touch.

volkswagen golf r touch concept (2)

“Interiorul (n.r. lui VW Golf R Touch) oferă un mic preview pentru tehnologiile viitoare. Controlul cu ajutorul gesturilor va deveni realitate pe viitorul Golf”, a declarat Dr. Heinz-Jakob Neußer.

Viitorul sistem de infotainment va utiliza un ecran cu rezoluție înaltă de 13 inchi, dar și un centru de control care va funcționa cu ajutorul unui display de 8 inchi. Prin intermediul acestuia din urmă, șoferul va putea controla clima și diverse funcții ale vehiculului.

Sursa | AutoExpress

Adaugă un comentariu