Volkswagen Golf GTI împlinește 40 de ani: ediție specială Clubsport S și record de tur pe Nurburgring

Volkswagen celebrează 40 de ani de la debutul pe piață a lui Golf GTI, iar nemții nu aveau cum să treacă atât de simplu peste un astfel de moment. Nemții au lansat ediția specială Golf GTI Clubsport S în cadrul festivalului de la Wörthersee.

La nivel estetic, Golf GTI Clubsport S primește un pachet aerodinamic revizuit, jante de 19 inchi încălțate cu pneuri Michelin Sport Cup 2, lumini de zi cu LED și geamuri spate cu tentă. De asemenea, nemții spun că noul GTI Clubsport S va fi disponibil în trei nuanțe speciale: Deep Black Pearl Effect, Pure White și Tornado Red.

La interior, Golf GTI Clubsport S a primit scaune sport ușoare, un volan îmbrăcat în Alcantara și centuri de siguranță speciale. De asemenea, elementele inutile de la interior au fost eliminate pentru ca masa totală să scadă.

volkswagen golf gti clubsport s record nurburgring aniversare golf gti (7)

Sub capota lui Golf GTI Clubsport S se află motorul de 2,0 litri TSI care, în urmă unor modificări produce 310 CP. Resursele sunt puse în valoare cu ajutorul unei cutii de viteze manuale cu șase rapoarte. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 5,8 secunde.

Noul Volkswagen Golf GTI Clubsport S va fi produs în 400 de exemplare, 100 dintre acestea urmând să fie rezervate clienților din Germania.

Cel de-al doilea cadou pregătit de Volkswagen pentru Golf GTI a fost doborârea recordului de tur pe Nurburgring pentru mașinile cu tracțiune față. Astfel, același Golf GTI Clubsport S a parcurs Iadul Verde în 7 minute și 49,21 de secunde.

Adaugă un comentariu