Volkswagen poate aduce în service încă 1,1 milioane de mașini

Săptămâna trecută, Autoritatea Germană de Transport (KBA) a anunțat Volkswagen că poate să demareze procesul de rechemare în service a 800.000 de vehicule echipate cu motorul 2.0 TDI. În prim-plan se aflau modelele Passat, CC și Eos.

Astăzi, oficialii KBA au mai oferit o veste bună producătorului german. Astfel, Volkswagen mai poate rechema în service alte 1,1 milioane de mașini. De această dată este vorba despre Volkswagen Golf, Tiguan, Passat, Audi A4, A5, A6 și Q5 și SEAT Exeo. După cum probabil ați intuit, vorbim doar despre modelele echipate cu motorul de 2,0 litri TDI EA 189.

Conform oficialilor KBA, update-ul de software pregătit de Volkswagen nu va afecta consumul de carburant, performanțele motorului sau nivelul de zgomot. În aceste condiții, numărul de mașini care pot fi remediate de Volkswagen ajunge la 2,5 milioane. Dar mai e mult până departe (8,5 milioane de mașini afectate).

Conform oficialilor Volkswagen, în perioada următoare vom vedea soluții clare și pentru remedierea problemelor în cazul motoarelor de 1,2 și 1,6 litri.

Adaugă un comentariu