Volkswagen preia poziția de lider de vânzări după prima jumătate a anului

Grupul Volkswagen a reușit să depășească Toyota la nivel de vânzări în prima jumătate a anului. În primele șase luni ale acestui an, Toyota a comercializat 5,02 milioane de vehicule, în timp ce Volkswagen a raportat vânzări de 5,04 milioane.

Piața din China a jucat un rol major, iar scăderea vânzărilor de aici a dus la un deficit de 0,5 procente pentru Volkswagen, respectiv 1,5 procente pentru Toyota. Pe locul trei al vânzărilor se clasează General Motors cu 4,86 de milioane de mașini vândute, o scădere cu 1,2%.

“Toyota versus Volkswagen va deveni o cursă cu un final la fotografie. Aceste companii vor să facă din profitabilitate un lucru mai important decât volumul”, a declart Koji Endo, analist al pieței auto.

Pe piața din Germania și pe celelate piețe din Europa de Vest, Volkswagen a fost ajutat major de noul Passat și Macan. Toyota a înregistrat o creștere de 5,7% în Europa și, totodată, a simțit un ajutor binevenit și din partea SUA, unde vânzările au crescut cu 5,6 procente. Aici, Lexus NX și Toyota RAV4 au ținut la un nivel vânzările înregistrate de niponi.

În Japonia, Toyota a avut o scădere de 8,2% pentru mărcile Toyota și Lexus, în timp ce Daihatsu a avut un deficit de 13 procente, comparativ cu anul trecut. Nici Volkswagen nu s-a descurcat mai bine în Japonia, scăderea înregistrată aici fiind de 17%.

Via | AutomotiveNews

Adaugă un comentariu