Volvo lucrează la un sistem de detectare și evitare a cangurilor

Dacă în România, șoferii se confruntă cu problema câinilor vagabonzi, în Australia, lucrurile stau altfel. Locuitorii din Australia au mari probleme cu cangurii. Conform Asociației Naționale a Automobiliștilor și Motocicliștilor din Australia, anual sunt raportate 20.000 de incidente în care sunt implicați cangurii. Astfel, costurile pentru reparația mașinilor ajung la 75 de milioane de dolari australieni (48,5 milioane de euro).

În afara costurilor mari de reparație, trebuie să aducem în prim-plan și rănirea ocupanților din vehicule, dar și a cangurilor. Pentru a scădea numărul de incidente în care sunt implicați cangurii, Volvo a demarat un proiect pentru dezvoltarea unui sistem de detectare și evitare a acestor animale.

volvo sistem de detectare a cangurilor

În prezent, o echipă de specialiști lucrează la dezvoltarea sistemului. Aceștia au mers în parcul natural din Canberra pentru a studia comportamentul cangurilor și pentru a vedea cum reacționează aceștia.

La final, sistemul dezvoltat de Volvo va fi capabil să detecteze cangurii și chiar să și frâneze în cazul unui impact iminent.

Adaugă un comentariu