Volvo prezinta sistemele de siguranta de pe viitorul XC90 (+video)

Volvo a publicat o serie de detalii noi cu privire la sistemele de siguranta care vor aparea pe cea de-a doua generatie a lui XC90.

Asa cum deja stiti, Volvo spune ca viitorul lor SUV va fi una dintre cele mai sigure masini din lume, iar in “apararea” lor vin cu o serie de tehnologii suprinzatoare.

Abordam siguranta la volan la fel ca si acum 87 de ani: plecand de la situatii din viata de zi cu zi. Studiem datele. Analizam cifrele. Inventam. Rezultatul este una dintre cele mai sigure masini din lume”, afirma Dr Peter Mertens, Vice Presedinte Senior Cercetare si Dezvoltare de la Volvo Car Group.

Pentru inceput, Volvo XC90 va dispune de un sistem de protectie impotriva iesirii de pe carosabil. Astfel, sistemul stie daca un accident a dus la parasirea suprafetei de rulare si va interveni pentru protejarea pasagerilor. Pentru inceput, centurile de pe locurile din fata se vor tensiona si vor ramane asa pana cand autovehiculul se va opri. In acelasi timp, scaunele dispun de amortizoare pozitionate intre perne si cadru, si vor absorbi fortele verticale ce pot aparea atunci cand vehiculul ajunge in camp.

148240_1_5

De asemenea, Volvo XC90 va dispune de un sistem care va preveni parasirea caii de rulare. Botezat Lane Keeping Aid, acesta va controla directia in cazul in care detecteaza o potentiala parasire nedorita a suprafetei carosabile.

In plus, SUV-ul suedez va sosi si cu sistemul Driver Alert Control. Acesta va fi capabil sa detecteze si sa atentioneze soferii neatenti sau obositi, in timp ce sistemul Rest Stop Guidance va oferi informatii cu privire la cel mai apropiat loc de odihna.

Mai mult decat atat, viitorul Volvo XC90 va beneficia de un sistem de franare automata la intersectii. Astfel XC90 va fi primul model din lume dotat cu o astfel de tehnologie capabila sa franeze in mod automat in cazul in care soferul vireaza in fata unei masini in miscare.

Un alt sistem cu care XC90 va sosi este cel botezat Roll Stability Control. Sistemul foloseste senzori de inalta sensibilitate pentru a calcula riscul de rasturnare. Daca riscul este estimat a fi ridicat, cuplul motor este restrictionat si una sau mai multe roti vor frana usor pentru a contracara tendinta masinii de a se rasturna.

Citeste si: Volvo XC90 – Detalii complete despre motorizarile viitorului SUV suedez

Dar lista cu sisteme de siguranta nu se opreste aici. Volvo XC90 va sosi cu asistenta la deplasarea in coloana, cu Blnd Spot Information System, cu un sistem extins de informare cu privire la semnele de circulatie si cu functia de franare automata City Safety.

 

 

Adaugă un comentariu