Volvo XC90 – Detalii complete despre motorizarile viitorului SUV suedez

Volvo se pregateste sa lanseze cea de-a doua generatie a lui XC90. Pentru a tine fanii in contact cu noutatile companiei, suedezii au publicat detaliile cu privire la viitoarele motorizari care vor anima noul XC90.

Viitorul model scandinav este descris drept cel mai puternic si “curat” SUV din segment si va veni cu o gama de motorizari destul de larga. Asa cum probabil va asteptati, Volvo va introduce pe cea de-a doua generatie a lui XC90 noile propulsoare Drive-E.

 

Gama de motorizari a viitorului Volvo XC90

 

Fanii agregatelor diesel vor putea alege un Volvo XC90 echipat cu unitatea D5 twin turbo capabila sa produca 225 de cai putere si sa dezvolte un cuplu motor de 470 Nm. In plus, motorul D5 se lauda cu un consum de doar 6 litri la suta de kilometri. O alta unitate diesel va fi D4 turbo. Acesta produce 190 CP si dezvolta 400 Nm, in timp ce consumul se cifreaza la 5 litri la 100 de kilometri.

In dreptul “benzinarilor”, Volvo va aduce doua motoare. Vorbim despre propulsorul T6 supraalimentat si echipat si cu un turbocompresor capabil sa ofere 320 de cai putere si 400 Nm. Cea de-a doua unitate pe benzina va fi un T5 de 254 CP si 350 Nm.

Dar surpriza pregatita de suedezi abia acum vine. Cea de-a doua generatie a lui Volvo XC90 va fi oferit si intr-o versiune hibrida. Astfel, Volvo XC90 Plug-in Hybrid va sosi in compania motorului cu patru cilindri, T8 de 2.0 litri care va fi asistat de o unitate electrica de 60 kW montata pe puntea spate. Conform oficialilor scandinavi, trenul de rulare de pe Volvo XC90 Plug-in Hybrid va dezvolta in total aproximativ 400 de cai si 640 Nm. In ceea ce priveste autonomia SUV-ului in modul electric, Volvo ne anunta ca aceasta se cifreaza in dreptul valorii de 40 de kilometri.

Adaugă un comentariu