“Vreau să văd filmarea pe radar!”, le spun șoferii polițiștilor! Știai că nu ai voie să ceri imaginile? | VIDEO

Șoferii din România au multe drepturi, dar și obligații. Ce se întâmplă însă când conducătorii auto sunt opriți de oamenii legii și cer mai multe explicații decât e necesar? Riscă noi sancțiuni.

Mulți șoferi au un comportament violent când sunt opriți de polițiști. Puțini sunt cei care știu că omul legii nu este obligat să-i arate conducătorului auto imaginile filmate de pe radar, indiferent de insistența celui ce a încălcat legea.

Lecția dată de un polițist unui conducător auto care i-a reproșat: „Eu îți plătesc salariul!’

Totodată, poliţistul nu trebuie să-i arate şoferului niciun de document. Certificatele metrologice ale radarului şi ale etilotestului sau imaginile înregistrate de aparatul care măsoară viteza se pot cere doar atunci când se ajunge în instanţă.

Ce obligații mai au șoferii?

Conducătorii auto trebuie să stea în maşină şi să pună la dispoziţie toate actele care le sunt cerute, scrie digi24.ro. Șoferii au dreptul de a nu semna procesul verbal. Dacă totuşi o fac, nu înseamnă că îşi recunoasc fapta. În termenul legal de 15 zile documentul poate fi contestat în instanţă.

Vezi AICI IMAGINI!

    Georgescu says:

    Polițiștii au obligația să prezinte legitimația sau insigna cu nr.unic și motivul opriri și acesta să nu fie “control de rutina” pentru că încalcă prezumția de NEVINOVATIE

Adaugă un comentariu