Vrei să înveți să conduci în poligon? Cât costă o oră în Poligonul Ilioara din București și vezi dacă ai voie să șofezi fără permis

Poligonul este locul în care cei ce aspiră să aibă un permis de conducere pot învăța să manevreze mașina. Cât costă însă o oră de condus într-un poligon?

În timp ce în multe dintre poligoanele din țară accesul este gratuit, în Poligonul Ilioara din București ora este taxată cu 5 lei. Astfel, cei ce doresc să învețe să șofeze fără să circule pe un drum public trebuie să scoată din buzunar 10 lei pentru o ședință de două ore. Poligonul este deschis și în week-end.

Este poligonul considerat drum public?

Poligonul poate fi sau nu considerat drum public. “Dacă poligonul este închis circulației publice, eventual cu o barieră, nu este drum public și în acest caz poate să conducă oricine, fie că are sau nu permis”, a declarat pentru auto-bild.ro un polițist de la circulație. Acesta a adăugat: “Oricine poate să facă ce vrea, atâta timp cât poligonul este prevăzut cu poartă/barieră și are un regulament de ordine interioară”.

Ce se întâmplă în cazul unui accident?

În cazul unui accident în poligon se aplică regulile codului rutier dacă traseul este considerat drum public.

Foto: YouTube

Adaugă un comentariu

Articole similare