VW Golf VIII randat: ce așteptăm de la viitorul model?

Volkswagen va lansa anul viitor a opta generație a bestsellerului Golf, iar primele informații despre acesta au început deja să apară, împreună cu primele imagini randate ale viitorului model.

Plecarea designerului șef Walter de Silva nu va afecta lansarea viitorului model, al cărui design a fost deja definitivat. După cum ne-am obișnuit, viitorul Golf nu va fi un model complet nou, ci mai mult un facelift al modelului actual. Practic, VW Golf VIII va fi pentru Golf VII ceea ce a fost a șasea generație pentru Golf V. În linie cu tendința ultimilor ani, ne așteptăm ca liniile viitorului Golf VIII să devină și mai accentuate.

Platforma tehnologică nu se va schimba semnificativ, dar așteptăm o optimizare a costurilor. Dimensiunile vor rămâne, în mare, neschimbate. În schimb,  interiorul va fi radical diferit de ceea ce vedem la modelul actual. Majoritatea butoanelor va fi înlocuită de interfața tactilă, în timp ce panoul de instrumente va fi digital, ca la noile modele ale grupului.

Gama de motorizări va include unități turbo pe benzină cu trei cilindri, de 1,0 litru, care vor fi supraalimentate cu o turbină acționată electric. Pentru eficiență energetică, va fi folosit un sistem mild-hybrid de 48 de volți, având la bază o baterie clasică plumb-acid. Aceasta va fi încărcată cu energia recuperată prin frânare și va putea asista motorul termic în faza de accelerare prin intermediul unui starter-generator.

via | worldcarfans.com

Adaugă un comentariu