Comparație directă: Ford Focus RS vs. Mercedes-Benz A45 AMG vs. Golf R vs. Audi RS3 Sportback vs. BMW M135i xDrive

Ford Focus RS a fost prezentat în cadrul unui eveniment special desfășurat la Koln.

Cel mai nou hothatch al Ovalului Albastru are acum peste 320 CP și tracțiune integrală. În rândurile de mai jos am făcut o comparație directă între rivalii noului Focus RS.

 

Audi RS3 Sportback

Noul Audi RS3 Sportback a fost prezentat publicului la jumătatea lunii decembrie a anului trecut. Modelul constructorului din Ingolstadt a primit un motor de 2,5 litri cu cinci cilindri capabil să ofere 367 CP și 465 Nm. Resursele vor fi manageriate de o cutie S tronic cu șapte rapoarte și vor ajunge pe asfalat prin intermediul sistemului de tracțiune quattro. 0 – 100 km/h are loc în 4,3 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h.

 

BMW M135i xDrive

BMW M135i vine tare din urmă cu proaspătul facelift anunțat în urmă cu câteva săptămâni. Motorul de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie propune 326 CP și 450 Nm. Dintre toate modelele din comparativ, este singurul care poate fi echipat doar cu propulsie spate, opțional fiind disponibilă trancțiunea integrală xDrive. În plus, bavarezul poate fi echipat cu o transmisie automată cu 8 rapoarte. Accelerația 0 – 100 km/h are loc în 4,7 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 250 km/h.

 

Mercedes-Benz A45 AMG

Mercedes-Benz Clasa A se află în lumea hothatch-urilor de puțin timp. Cu al său A45 AMG, nemții au încercat să strice puțin din cota de piață a lui BMW M135i sau a lui Golf R. Modelul din Stuttgart promite 360 CP și 450 Nm dintr-un motor turbo de 2,0 litri . Cu ajutorul transmisiei automate cu șapte rapoarte și a sistemului de tracțiune integrală, sprintul 0 – 100 km/h se desfășoară în 4,6 secunde.

 

Volkswagen Golf R

Volkswagen Golf R se află pe piață de ceva vreme, iar capacitățile acestuia au tot fost puse la încercări de diverse publicații. Pe hârtie, Golf R face 0 – 100 km/h în 5,1 secunde (cutie manuală și 4Motion) cu ajutorul celor 300 CP oferiți de motorul de 2,0 litri TSI.

[table id=499 /]

Detalii complete despre noul Ford Focus RS.

Care este preferatul vostru?

View Results

Loading ... Loading …
Adaugă un comentariu