Volkswagen Crafter – Meșteșugarii primesc vizita caravanei #crafter2craftsmen

Noul Volkswagen Crafter, continentul Europa și cei mai iscusiți meșteșugari sunt ingredientele proiectului #crafter2craftsmen.

În ziua de astăzi, când totul este conectat la cele mai tari tehnologii, meșteșugarii sunt uitați și încep ușor, ușor să devină umbre ale trecutului. Dar există și oameni care apreciază meșteșugarii și activitățile acestora, iar pentru ei, pentru cei mai talentați, a fost inițiat proiectul #crafter2craftsmen.

Un Volkswagen Crafter a plecat într-o călătorie care vizează toate țările Europei, din Islanda în România și din Grecia până în țările nordice. Toate au primit vizita unui Crafter gândit special pentru a surprinde meșteșugurile și tradițiile fiecărei zone de pe Bătrânul Continent. În România, acest Crafter s-a oprit în Bucovina, în localitatea Marginea, la atelierul de prelucrare a ceramicii negre al familiei Magopăț.

Prelucrarea ceramicii negre este un meșteșug unic în Europa, iar Gheorghe Magopăț lucrează de 55 de ani. Arta prelucrării se transmite din generație în generație, iar familia bucovineană realizează ceramică neagră după aceeași rețetă veche de sute de ani. Deși modelarea unui bol sau a unei farfurii durează doar câteva minute, procesul tehnologic de uscare, fasonare, coacere și înnegrire durează trei săptămâni. O astfel de artă nu trebuie pierdută sub nicio formă.

Volkswagen Crafter – Clip de prezentare

Prin proiectul #crafter2craftsmen, Volkswagen demonstrează că noul Crafter se poate mula după cerințele tuturor meșteșugarilor din Europa, indiferent de domeniul de lucru sau de regiunea din care fac parte. Noua utilitară germană oferă capacități de încărcare de până la 18,4 metri cubi și o masă maximă admisă între 3 și 4 tone.

Lățimea pasajului dintre roțile spate este de 1,38 de metri, mai mare decât un europalet standard pe latura mare, iar înălțimea maximă a spațiului de încărcare este de 2,196 de metri. Noul Crafter este oferit în variantă cu cabină dublă și spațiu de încărcare, autoșasiu cu sau fără suprastructură și chiar și cu o benă basculabilă pe trei direcții. Utilitara germană poate fi comandată în trei variante de lungime și tot atâtea înălțimi, iar sub capotă se află motorul de 2,0 litri TDI EA 288 Commercial, cu valori de putere de 102 CP, 140 CP sau 177 CP. Livrările pentru noul VW Crafter încep în luna martie, iar după jumătatea anului va fi disponibil și cu motor transversal și tracțiune integrală 4Motion sau cu motor longitudinal și tracțiune spate.

Adaugă un comentariu