BMW Seria 2 Gran Tourer: Cât de bine se conduce un monovolum cu șapte locuri?

BMW mizează pe tânăra sa gamă de monovolume pentru a-și extinde baza de clienți. Versiunea cu șapte locuri a primului său monovolum propune aceeași dinamică tipică pentru BMW într-un pachet extrem de încăpător și versatil.

După Seria 2 Active Tourer, care a reușit să inducă un adevărat șoc fanilor mărcii, fiind nu doar primul monovolum, ci și primul model cu tracțiune față BMW, iată că bavarezii lansează Seria 2 Gran Tourer, un monovolum compact cu șapte locuri. Acesta promite un spațiu interior și mai generos decât Active Tourer și un nivel al modularității care ar face și un francez să se înroșească de invidie.

 

BMW Seria 2 Gran Tourer: Modularitate

BMW Seria 2 Gran Tourer este cu 21,4 cm mai lung și cu 5,3 cm mai înalt decât Active Tourer, amapatamentul crescând, la rândul său, cu 11 cm. Opțional (costă 823 de euro), poate fi echipat cu un al treilea rând de scaune, fiind astfel primul model din segmentul premium care poate transporta șapte pasageri. Spațiul pentru pasagerii din ultimul rând nu este foarte mare, dar se poate călători în condiții decente. Portbagajul este generos, variind între 645 și 1905 de litri pentru configurația cu cinci locuri , respectiv între 560 și 1820 de litri pentru configurația cu șapte locuri (cu scaunele de pe al treilea rând rabatate).

 

BMW Seria 2 Gran Tourer: Motorizări

Cinci motorizări vor fi disponibiile la lansare, dintre care două pe benzină și trei diesel cu puteri între 116 CP și 192 CP. Motorizarea diesel cu patru cilindri, de 2,0 litri/190 CP este și cea pe care am condus-o cu prilejul primului test drive desfășurat în Croația. Disponibilă exclusiv cu transmisie automată și tracțiune integrală xDrive, 220d xDrive Gran Tourer oferă un comportament dinamic remarcabil pentru o mașină din acest segment.

Direcția incisivă o cunoaștem deja de la fratele Active Tourer, dar nu ne-am fi așteptat ca o mașină mai înaltă și mai masivă să se descurce cu atâta agilitate pe serpentine. Înclinarea în viraje este minimă, grație fermității suspensiei, care are meritul de a rămâne suficient de suplă și pe denivelări.

 

BMW Seria 2 Gran Tourer: Prețuri

BMW Seria 2 Gran Tourer va ajunge din vară în România, iar prețurile pornesc de la 29.574 de euro cu TVA pentru motorizarea pe benzină 218i și, respectiv, 30.380 de euro cu TVA pentru motorizarea diesel 216d. În total, la lansare vor fi disponibile două motorizări pe benzină și trei diesel, cu puteri între 116 CP și 192 CP. În funcție de configurație, portbagajul Seriei 2 Gran Tourer poate acomoda între 645 și 1905 litri de bagaje.

Mai multe informatii despre Serai 2 Gran Tourer și impresii la cald de la lansarea oficială puteți citi în revista Auto Bild nr. 10/2015, care va apărea lachioșcuri pe 14 mai.

Adaugă un comentariu