Kia Sportage: Salt spectaculos în calitate

A patra generație a SUV-ului Sportage marchează perfect momentul de la care Kia joacă de la egal la egal cu producătorii europeni. Iată cum a decurs primul test drive în România cu motorizarea diesel de 185 CP a lui Kia Sportage.

Față de modelul anterior, Kia Sportage a crescut ușor în dimensiuni (cu 40 mm în lungime, din care 30 mm la ampatament), chiar dacă lățimea și înălțimea au rămas neschimbate. Partea frontală este mai agresiv desenată, în timp ce spatele denotă mai mult dinamism. În cazul echipării sportive GT Line, introduse în premieră pe acest model, spatele este înnobilat de difuzorul cu elemente cromate și de gurile duble de evacuare.

Interiorul aduce un nivel al calității pe care nu ni l-am fi imaginat la Kia cu o generație în urmă. Materialele plastice sunt foarte bune calitativ, la fel cum este și finisarea. Oferta de spațiu a fost, de asemenea, îmbunătățită: dacă spațiul la genunchi a crescut în special pentru pasagerii din față (+19 mm), spațiul la cap a crescut cel mai mult (+16 mm) în spate. La proba șederii, în spate se poate călători în condiții foarte bune, având spațiu suficient atât la cap cât și la genunchi, mai ales dacă luăm în considerare dimensiunile exterioare compacte ale lui Sportage, care are numai 4,48 metri lungime. Portbagajul a avut, de asemenea, de câștigat, volumul de bagaje crescând de la 465 de litri la 503 litri.

O atenție deosebită a fost acordată atenuării zgomotelor și vibrațiilor, iar acest lucru este ușor de observat la rularea pe autostradă. Zgomotele de rulare sunt aproape insesizabile, în timp ce zgomotul la vânt apare doar la viteze mari.

Pentru primul test drive în România am avut la dispoziție motorizarea diesel de 2,0 litri în versiunea de 185 CP, în configurația de top GT Line. Este vorba de un motor din familia R, revizuit extensiv pentru a patra generație a lui Sportage. Acesta se remarcă încă de la început ca fiind rafinat, cu un nivel redus de zgomot, asta și datorită măsurilor de insonorizare extensive adoptate de ingineri.

Pentru detalii complete despre noul Kia Sportage și impresiile de conducere, citiți materialul care va apărea în numărul 5 al revistei Auto Bild, pe piață din 3 martie.

Adaugă un comentariu