Test Drive: Mercedes S 500 Plug-In Hybrid

Primul model plug-in hybrid din gama Mercedes nu putea fi lansat decât pentru Clasa S, promotorul tehnologiilor de top pentru industria auto din ultimele decade. Am fost în Danemarca pentru a conduce Mercedes S 500 Plug-In Hybrid și vă prezentăm primele impresii despre nava amiral care consumă doar 2,8 l/100 km, deși are o putere de 442 CP.

Mercedes S 500 Plug-In Hybrid are un sistem de propulsie hibrid ce are la bază un motor termic de 3,0 litri, biturbo, cu injecție directă, care produce o putere maximă de 333 CP. Acesta este suplinit de un motor electric de 115 CP, ce face ca puterea maximă a întregului sistem de propulsie să fie de 442 CP.

Chiar dacă vorbim de o limuzină de lux, cu o lungime de peste 5 metri, performanțele dinamice sunt impresionante: viteza maximă este limitată la 250 km/h, iar accelerația de la 0-100 km are loc în doar 5,2 secunde. Totuși, aceste performanțe pot fi obținute în condițiile în care consumul mediu oficial este de doar 2,8 l/100 km, ceea ce corespunde unor emisii de CO2 de 68 g/km.

Cu ajutorul acumulatorilor litiu-ion de 8,7 kWh (greutate de 114 kg), care se încarcă de la priză în numai două ore, Mercedes S 500 Plug-in Hybrid poate parcurge în mod pur electric maximum 33 km, șoferul având la dispoziție patru moduri de mers și trei setări diferite ale transmisiei pentru a optimiza consumul energiei din acumulatori și a personaliza modul de mers.

Pentru ca treaba șoferul să fie și mai simplă, în pedala de accelerație este integrat un sistem haptic care oferă impulsuri care vin ca recomandări pentru ceea ce ar trebui să facă șoferul. De exemplu, două impulsuri scurte recomandă eliberarea pedalei de accelerație pentru că în față există o mașină care merge mai încet. Inteligent și eficient.

Mercedes-Benz S-Klasse. S 500 PLUG-IN HYBRID (V222), 2014

Mercedes S 500 Plug-In Hybrid – soluții inteligente pentru confort

Și aspectele inteligente nu țin doar de sistemul de propulsie, ci și de confort. Deoarece compresorul de aer condiționat și sistemul de încălzire sunt acționate electric, șoferul poate seta ce temperatură ambientală dorește pentru momentul în care urcă în mașină. Acest lucru poate fi făcut prin intermediul unei aplicații mobile sau printr-o setare predefinită pentru o anumită oră.

Prețul pentru Mercedes S 500 Plug-In Hybrid, disponibil doar în versiunea Long, este de 112.040 euro cu TVA.

Mai multe detalii despre cum se conduce, cum rulează în modul electric și cât de bine este integrată tehnologia pentru nava amiral de la Mercedes puteți să citiți în numărul 20 al revistei Auto Bild, care apare pe piață joi, 16 octombrie.

Adaugă un comentariu