Volkswagen Golf Edition 40 – Golful la maturitate

Volkswagen Golf, modelul compact din Wolfsburg, a atins vârsta maturității profesionale. După 40 de ani de la debut, nemții îl aniversează cu o ediție specială.

 

În ultima perioadă, edițiile speciale sunt la mare căutare printre puriștii diverselor modele. De la BMW până la Ferrari și de la Dacia până la Ford, fiecare constructor promite ceva special. Aceeași regulă se aplică și în cazul lui VW atunci când a venit timpul să celebreze 40 de ani de la prezentarea lui Golf. Acestea fiind zise, vă invităm să faceți cunoștință cuVolkswagen Golf Edition 40, o versiune care, cu siguranță, îi va atrage pe toți fanii înrăiți ai hatch-ului din Wolfsburg. Am avut ocazia să mergem cu versiunea echipată cu motorul de 2,0 litri TDI, capabil să producă 150 CP. De transferul puterii către roți s-a ocupat transmisia DSG cu 6 trepte. Despre cum merge Golful în această versiune nu sunt prea multe lucruri noi de zis. }inuta de drum este exemplară, feedback-ul direcției este generos, iar motorul se simte bine și atunci când vrei să mergi la consum, dar și când te grăbești să ajungi la întâlniri.

La exterior, Volkswagen Golf Edition 40 se face remarcată prin însemnele „Edition’ de la nivelul aripilor laterale, prin prezența unor accesorii cromate, a parbrizului cu reflexii și a jantelor „Serron’ de 18 inchi. La interior, modelul testat dispune de o tapițerie din Alcantara, presărată cu piele Nappa în nuanța Volkano Brown. Pentru că tot am urcat la interior, trebuie să  amintim și de ergonomia excelentă oferită de modelul german. Consola centrală este orientată ușor către șofer, iar comenzile intuitive scurtează timpul pierdut cu identificarea principalelor funcții. Volanul și scaunele încălzite, sistemul de infotainment modern și pachetul de dotări pentru asistență a șoferului sunt doar câteva dintre elementele cu care Edition 40 îți va face cu ochiul din „galantarul’ dealerilor. Un lucru care v-ar putea speria este prețul. Exemplarul testat a costat 35.585 de euro cu TVA inclus.

 

Volkswagen Golf Edition 40 – ce ne place / ce nu ne place

Iubit de mulți și blamat de și mai mulți, Volkswagen Golf a împlinit 40 de ani. Ediția specială pregătită de nemți te face să te simți la fel de special precum mașina pe care o conduci. Din păcate, prețul mult prea piperat face din Golf Edition 40 o viță de vie cu struguri acri.

 

Volkswagen Golf Edition 40

MOTOR L4, turbo, diesel • Putere maxi­mă 150 CP/3500 rpm • Cuplu maxim 320 Nm/ 1750-3000 rpm  • TRANSMISIE față, cutie  DSG cu 6 trepte•  Masă proprie 1394 kg Performanțe 0–100 km/h 8,6 s • Viteză maximă 212 km/h • Consum mediu 4,4 l/100 km • Emisii CO2 117 g/km • Preț 30.918 euro cu TVA.

 

Adaugă un comentariu