Top 5 – Cele mai impresionante concepte ale Salonului Auto de la Frankfurt

Salonul Auto de la Frankfurt este unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din lume. Aici, constructorii vin să etaleze cele mai noi modele de stradă, dar și să pună în lumina reflectoarelor o serie de concepte extrem de îndrăznețe.

Ca în fiecare an, piața’ conceptelor de la Frankfurt a fost una bogată, dar noi am ales cinci dintre cele mai spectaculoase prototipuri afișate de constructori.

Audi e-tron quattro

Audi e-tron quattro concept prefigurează viitorul electric’ al mărcii. Prototipul va sta la baza unui viitor model de serie menit să zdruncine supremația Tesla Motors. Conform datelor tehnice, conceptul expus la Frankfurt produce un total de 435 CP (chiar 503 CP pentru o perioadă scurtă de timp) cu ajutorul a trei motoare electrice care angrenează amble punți. Autonomia cu un singur plin’ al bateriilor poate depăși 500 de kilometri. Cel puțin asta sugerează nemții.

top 5 concepte frankfurt 2015 (4)

Porsche Mission E

În lumina reflectoarelor standului Porsche, cei prezenți au avut ocazia să-l vadă pe Mission E. Vorbim despre un concept pur electric, capabil să ofere 600 CP, tracțiune integrală, patru portiere și patru locuri la interior. Vrea cineva mai mult?

top 5 concepte frankfurt 2015 (3)

Mercedes-Benz Concept IAA

Mercedes-Benz a expus Concept IAA în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Prototipul nemților arată într-un mare fel, iar în funcție de viteza de rulare, acesta își poate modifica forma pentru un plus de aerodinamică.

top 5 concepte frankfurt 2015 (4)

Toyota CH-R

Surpriza pregătită de Toyota, conceptul CH-R, va putea fi admirat într-o versiune de serie începând cu vara anului viitor. Conceptul a afișat un look extrem de agresiv și plin de muchii rotunjite.

top 5 concepte frankfurt 2015 (1)

Bugatti Vision Gran Turismo

Bugatti Vision Gran Turismo a fost, de departe, cel mai spectaculos prototip expus la Frankfurt. Conceptul producătorului din Molsheim reprezintă un tribut adus istoriei scrise în motorsport și va putea fi accesat în cadrul jocului video Gran Turismo 6. În plus, prototipul va sta la baza unui viitor model Bugatti.

top 5 concepte frankfurt 2015 (2)

Adaugă un comentariu