Topul celor mai scumpe mașini din lume

Jurnaliştii de la Business Insider au alcătuit un top al celor mai scumpe maşini din lume. Prețurile exorbitante nu sunt însă pentru oricine și îi poți număra pe degete pe cei care dețin în garajul lor astfel de automobile.

Pe primul loc se află celebrul coupe Maybach Exelero. Mașina are un motor de 700 de cai putere şi poate atinge viteza maximă de 351 km/h. În lume există doar un singur exemplar.

Maybach-exelero-stuttgart

Pe locul al doilea în topul Business Insider se află Lamborghini cu modelul Veneno Roadster, cel mai scump cabriolet de pe mapamond. Produsă în doar trei exemplare, mașina atinge 355 de km/h.

lamborghini_veneno_roadster-wide

Podiumul este completat de Lykan Hypersport, o mașină care a apărut în seria “Fast and Furios”. Produsă în Emiratele Arabe, mașina are tapiţerie cu fir de aur, diamante în jurul farurilor și poate fi “împodobită” cu smaralde și safire. Prețul? “Doar” 3,4 milioane de dolari.

lykant

Pe poziția a 4-a se află Bugatti Veyron Super Sport care are sub capotă 1200 de CP și costă 2,4 milioane de dolari. Mașina atinge 431 de km/h.

Bugatti_Veyron_16.4_Super_Sport_-_Flickr_-_Supermac1961

Pe locul al 5-lea în clasamentul Business Insider este Lamborghini Reventon. Bolidul are o valoare de 2 milioane de dolari și poate atinge suta de kilometri în 3,4 secunde. Aceasta a fost produsă în doar 20 de exemplare.

Lamborghini_Reventon_Side-view

Adaugă un comentariu

Articole similare