3 moduri extrem de simple prin care poți construi un business profitabil în jurul mașinilor

1. Redu semnificativ costurile cu flota auto

Să spunem că ai deja un business, IMM sau o companie mare, a cărei funcționare depinde de o flotă auto. Prin leasing-ul operațional transferi dreptul de utilizare al flotei unei firme de leasing în condițiile achitării unei rate lunare fixe (100% deductibile) care acoperă toate costurile de funcționare ale unei mașini cât și alte servicii suplimentare (asigurări, dobânzi, taxe și impozite, mentenanță, reparații și costuri administrative).  Toate riscurile sunt, deci preluate de către firma de leasing operațional care devine partenerul tău, responsabil cu actele și birocrația aferentă flotei, cu mentenanța regulată a autoturismelor sau cu înlocuirea lor. Pe scurt, o astfel de asociere te ajută să ai un business mai mobil, mai rapid și mai profitabil. Poți să-ți estimezi singur rata lunară pe leasingoperațional.com ca să vezi dacă se potrivește cu nevoile businessului tău.

2. Transformă vânzarea de mașini în business

Banii de second hand se fac din vânzări de flote, din mașini cumpărate la licitație sau din cumpărarea unor mașini ușor avariate, aduse la starea corespunzătoare. Dacă te gândești să devii dealer auto sau intermediar, e important să cunoști valoarea pe piața a modelelor. Ia în considerare aspectul că o firmă care vinde mașini second hand oferă mai multe beneficii clientului decât o persoană fizică: garanții, buy-back sau returnarea banilor în cazul în care mașina nu corespunde cu anunțul.

Mai departe, trebuie să înțelegi că mașina ta este o marfă iar ea trebuie cosmetizată înainte de a fi vândută. Înainte de vânzare, ea trebuie să treacă pe la spălătorie, să fie curățată riguros interior – exterior. Apoi nu i-ar strica nici o vizită la un atelier auto pentru înlocuirea siguranțelor și becurilor arse, aducerea nivelului de ulei, lichid de frână și benzină/motorină la maximum. Clienții au nevoie de asigurări, așa că e recomandat să ai istoricul service-urilor mașinilor pe care le ai spre vânzare. Invită-ți potențialii clienți să inspecteze mașina cu un mecanic auto personal. Vor avea mult mai multă încredere în produsul pe care îl vinzi.

Piața, în acest moment, este dominată de vânzători persoane fizice și dealeri respectabili. Pe lângă Țiriac Auto Rulate și Das WeltAuto, nume grele în piața second-hand mai sunt Autoklass Center, ATP Exodus, Meridian Ocazie, Auto Schunn, Apan Auto, Auto Cobalcescu și Automobile Bavaria. De la aceștia trebuie să înveți să faci afaceri. Asigură-i clientului tău un istoric sigur, kilometri reali și certificarea TUV a calității.

3. Dezmembrează profitabil

Profiturile aduse de astfel de afaceri sunt  destul de consistente, întrucât costurile legate de utilități și plata salariilor sunt minime. Pentru a începe o astfel de afacere ai nevoie de o autorizație de mediu, un aviz de funcționare emis de Inspectoratul General al Poliției Române și o autorizare emisă de Registrul Auto Român care atesă că angajatul care se ocupă propriu-zis de dezmembrări este instruit și verificat. Investiția inițială presupune și un mic teren și câteva utilaje rudimentare cu care poți să dai drumul la lucru.
E o afacere foarte simplă, care nu are nevoie de o sistematizare complicată. Achiziționezi, din țară sau din străinătate, mașini vechi, distruse sau abandonate la prețuri infime și valorifici piesele funcționale. De la caroserie, la electrice și piese de motor, absolut orice poate fi reciclat și revândut. Dacă ești un mecanic bun, aceasta afacere e floare la ureche.

●    Sursă foto: shutterstock.com, copyright: Minerva Studio

Adaugă un comentariu

Articole similare