3 trucuri să conduci drept când dai în marșarier

Mersul cu spatele este un examen dur pentru șoferii lipsiți de experiență. Orice șofer care are de parcurs o distanță mai lungă cu spatele știe că e greu să mergi drept. Iată trei trucuri de care să ții cont să-ți iasă manevra:

1. Ai grijă de poziția pe care o ai!

La mersul cu spatele, mâna stângă se tine pe volan la “ora 12” si cu cea dreaptă se curpinde tetiera scaunului din dreapta. Privirea trebuie să se asigure că nu sunt obstacole doar prin lunetă și nu prin oglinda retrovizoare interioară. Din când în când, verifică și oglinzile laterale!

2. Ai grijă la viteza de deplasare!

Este greu să ai o traiectorie dreaptă dacă mergi cu viteză. Tocmai de aceea este recomandat ca viteza de deplasare să fie una redusă, cu atât mai mult cu cât drumurile de la noi nu sunt drepte și mașina e tentată să urmeze forma șoselei.

3. Ai grijă la volan!

Volanul se manevrează doar cu mâna stângă și se aplică aceleași reguli ca la condusul cu fața: dacă se virează dreapta, mașina o va lua la dreapta, iar dacă se virează stânga, automobilul va coti la stânga. Lucrurile se schimbă dacă mașina are atașată și o remorcă.

    Mircea Ioan says:

    Obicei învechit de șofer de Dacia 1300, 1310, etc. Manevrând mașina astfel, ai toate șansele să nu vezi ce ai în lateral și chiar în față și poți să faci o ciocnire de toată frumusețea. Așa că, folosiți oglinzile, mai ales pe cele laterale și nu vă întoarceți capul în spate. V-ați întrebat vreodată cum pot da cu spatele șoferii de camion sau de dubă sau orice alt vehicul care nu are oglindă retrovizoare și este mult mai mare și mai greu de manevrat decât un autoturism? Oare întorc privirea înapoi?

Adaugă un comentariu

Articole similare