Cum să prelungești viața anvelopelor de vară. Iată cinci sfaturi!

Cine nu-și dorește ca anvelopele să-l țină o  perioadă cât mai îndelungată? Ei bine, pentru ca gumele să reziste cât mai mult, conducătorii auto au la dispoziție câteva trucuri. Iată cinci dintre acestea:

1. Verifică presiunea anvelopelor

Șoferii ar trebui să verifice presiunea o dată pe lună pentru că presiunea joasă creşte riscul deteriorării anvelopei. Totodată, studiile au arătat că presiunea în exces de 20% poate reduce durata de viaţa a anvelopei cu aproximativ 10.000 de km.

2. Echilibrează roţile

Atunci când roţile nu sunt echilibrate corespunzător, acest lucru va provoca uzura inegală şi rapidă. Tocmai de aceea, echilibrarea roților ar trebui făcută anual.

3. Evită frânele bruște

Pentru ca anvelopele să aibă o durată de viață mai îndelungată, nu se recomandă condusul sportiv. Orice demaraj şi frânare excesive vor scurta viaţa anvelopelor cu peste 45% din durata normală de viaţă.

4. Atenție la valve

Valvele se pot deteriora și ele foarte ușor. La viteză mare, o valvă poate permite pierderea de aer, iar condusul să se facă cu anvelopa lăsată.

5. Nu expune pneurile la umiditate excesivă

Deși sunt făcute din material durabil, pneurile de vară nu rezistă la umiditate excesivă. Așa că, nu lăsa mașina într-un loc unde se poate produce o acumulare de apă.

Adaugă un comentariu