Ești șofer începător? Ținte cont de aceste 4 sfaturi

Pentru șoferii începători condusul este o sarcină mai grea decât pentru cei care au în spate ani de șofat. Tocmai de aceea, aceștia ar trebui să țină cont de câteva sfaturi dacă abia au luat permisul. Iată patru dintre acestea:

1. Mergi pe prima bandă

Este foarte important ca șoferii începători să meargă cu viteza legală și pe prima bandă. Astfel, nu-i vor încurca pe ceilalți participanți la trafic și vor fi mai puțin expuși pericolelor. Atenție însă la bicicliști.

2. Ignoră claxoanele

Șoferii începători sunt de multe ori claxonați de cei mai agresivi în trafic. Este important ca aceștia să nu țină seamă de claxoanele celor din jur, indiferent cât de insistente ar fi.

3. Semnalizează din timp

Semnalizarea este pentru un șofer începător “cel mai bun prieten”. Semnalizează de fiecare dată când vrei să depăşeşti, când faci stânga sau dreapta, pentru a nu îi încurca pe ceilalţi șoferi.

4. Parchează cu atenție

Ai grijă cum îți lași mașina, astfel încât să poată ieși și celelalte automobile. Vezi ca autoturismul pe care-l conduci să nu-i încurce pe alții și, eventual, să nu te încurce nici pe tine.