Tesla Autopilot evită un accident înainte ca șoferul să realizeze că se va produce (video)

Tesla Autopilot a primit un update care-l înzestrează cu al șaselea simț. Într-un videoclip surprins pe o autostradă din Olanda, sistemul de avertizare la coliziune al unui Tesla Model X reacționează înainte ca șoferul să realizeze că se va produce un accident.

În septembrie, versiunea 8.0 de software a introdus o nouă tehnologie de procesare a datelor furnizate de senzorul radar al mașinilor Tesla. Una dintre funcțiile introduse atunci a fost posibilitatea de a monitoriza nu numai mașina din față, ci și pe cea de dinaintea acesteia, pentru o imagine mai exactă a traficului. Astfel, sistemul Autopilot poate detecta obstacolele care sunt ascunse privirii șoferului din cauza mașinii din față.

În videoclipul atașat, se poate auzi clar cum sistemul Autopilot al unui Model X se panichează aparent fără niciun motiv, pentru ca o secundă mai târziu mașina din față să se lovească de un SUV care era ascuns privirilor șoferului, dar vizibil pentru sistemul radar al mașinii.

Potrivit șoferului mașinii Tesla, cel care a filmat întreaga întâmplare, sistemul Autopilot a acționat frânele înainte ca acesta să apuce să apese pedala de frână.

 

Adaugă un comentariu