Un american și-a fraudat compania de asigurări după un accident pe circuit. Iată cum s-a aflat adevărul

În octombrie 2015, în timp ce participa la un eveniment de drag din Arizona, SUA, Robert Atlas a pierdut controlul mașinii sale și s-a lovit de parapet. Impactul a fost foarte puternic, iar mașina pe care abia o cumpărase, un Chevrolet Corvette Stingray, a fost grav avariată. Și asta nu era singura problemă a lui Robert. Aparent, americanul nu-și asigurase mașina și pentru utilizarea pe circuit, așa că ar fi trebuit să suporte reparațiile din buzunar. Însă a căutat alternative.

„Descurcăreț’ din fire, Robert Atlas a declarat la compania de asigurări că accidentul a avut loc pe drumurile publice, iar asiguratorul, de bună credință, i-a acoperit integral dauna în valoare de 61.465 de dolari. Abia după ce Corvetteul a fost reparat, compania Geico Insurace a deschis o anchetă pentru a afla exact condițiile în care a avut loc accidentul. Și cum adevărul iese de multe ori singur la suprafață, o simplă căutare pe YouTube a descoperit acest video, în care se vede cum Robert și-a lovit mașina pe circuit. Este neclar dacă șoferul a uitat sau pur și simplu a neglijat faptul că accidentul său a fost filmat de mai mulți spectatori, însă când acesta a fost confruntat de reprezentanții companiei Geico cu dovada, a recunoscut totul.

Pentru a evita un proces care l-ar fi putut trimite în spatele gratiilor, Robert a ajuns la o înțelegere cu compania de asigurări, achitând atât dauna de 61.465 de dolari, cât și 1.560 de dolari cheltuieli de judecată. Iar în cazul în care va mai comite o infracțiune în următorii doi ani, va fi cumulată și pedeapsa de care doar ce a scăpat.