4 tipuri de lucruri care nu ar trebui să-ți lipsească din mașină

Pentru majoritatea dintre noi, drumurile cu mașina înseamnă o plăcere. Dar o călătorie cu mașina poate deveni neplăcută dacă durează prea mult timp sau apar probleme. Din fericire, există numeroase opțiuni care îți pot îmbunătăți experiența pe drumurile patriei, făcând-o mai sigură, mai plăcută și mai relaxantă.

Indiferent că-ți menții mașina curată, îți încarci telefonul în timpul mersului, îl conectezi la sistemul audio al mașinii, rezolvi o problemă apărută pe drum sau pur și simplu îi poți ține pe cei mici liniștiți timp de câteva ore, aceste lucruri se vor dovedi de neprețuit în portbagaj. Desigur, unele dintre ele nu sunt necesare, mai ales pentru cei ce dețin mașini noi sau premium, însă acest articol se adresează majorității șoferilor. Am împărțit obiectele, uneltele și gadgeturile necesare în patru mari categorii, conform utilității și scopului lor:

Siguranța

Recent, guvernul a adoptat ordonanța prin care se pedepsește drastic folosirea telefonului sau a altor dispozitive mobile în timpul mersului. Ce poți face, ca șofer, în aceste condiții? Simplu. Îți dotezi mașina cu un suport auto în care telefonul tău să stea cuminte, dar să poți vedea navigația, de exemplu. Și îți activezi posibilitatea de comandă vocală sau asistentul virtual. Atât Google Assistant, cât și Siri sunt mai mult decât capabili să te înțeleagă și să-ți asculte comenzile. Cât despre suportul auto,  acesta poate fi de numeroase feluri. Prinderea se poate face prin ventuză pe parbriz sau bord ori mecanic, cu ajutorul unui clește sau al unei menghine pe grila de aerisire, pe volan sau chiar în slotul pentru CD al unității audio. Și prinderea telefonului poate fi de mai multe tipuri: de tip menghină, prin strângere sau magnetică.

Dacă obișnuiești să vorbești mult la telefon, iar mașina ta nu are un sistem bluetooth la care poți conecta smartphone-ul, cele mai bune alternative sunt căștile bluetooth, kit-urile bluetooth sau chiar încărcătoarele auto fast charge cu această opțiune.

Tot la capitolul siguranță ar fi bine să ai la îndemână un instrument cu care, în caz de urgență, să poți sparge geamul din sticlă securizată sau să poți tăia centura mașinii. Dacă nu vrei să ocupi prea mult spațiu, poți cumpăra un astfel de dispozitiv 2 în 1. Nu este mai mare decât un breloc. Noi ne dorim să nu fii niciodată pus în situația de a-l folosi, dar dacă, totuși, apare o astfel de urgență, e bine să-l ai la îndemână. Nu mai amintim de trusa medicală, vesta și triunghiurile reflectorizante sau stingătorul de incendiu, pentru că acestea sunt obligatorii în orice mașină. Îți spunem doar să te îngrijești să fie în termenele de valabilitate.

Reparații neprevăzute

Orice mașină ar trebui să aibă în dotare minim un cric, cheie de roți și un suport pentru tractare. Am fi pus și roata de rezervă, dar aceasta a devenit opțională în ultima vreme, fiind înlocuită de un kit de reparații pentru pană. Într-o călătorie cu mașina, pot apărea, însă, și alte probleme care să te facă să efectuezi o mică reparație. De aceea, ar fi bine să ai în portbagaj o lanternă, un multitool sau măcar o trusă minimă de scule (o șurubelniță cu diferite capete sau chei de diferite dimensiuni, un patent sau clește), un kit de siguranță, cabluri de pornire (dacă știi că bateria ta nu e nouă) și, bineînțeles, manualul mașinii.

Situații neprevăzute

Tot la capitolul ‘neprevăzut’ intră și situații sau incidente minore, dar des întâlnite. Pentru ele ar trebui să dotezi mașina cu: o sticlă de apă, un pachet de șervețele uscate și unul de șervețele umede, un mic recipient în care să arunci diverse lucruri sau ambalaje, o lavetă de microfibră și hârtie igienică (nu trebuie să mai detaliem situația neprevăzută pentru care ar trebui să ai așa ceva în mașină). Dacă pleci la un drum lung și vrei să eviți oboseala, gustările precum alune sau semințe te vor ajuta să-ți păstrezi concentrarea. De asemenea, un mini aspirator auto s-ar putea dovedi de neprețuit, mai ales dacă ai copii mici. Tot la acest capitol și-ar putea dovedi utilitatea și o mică umbrelă. Bineînțeles, un organizator de bagaje, în care să ții toate astea, dar și pungile de cumpărături, își vor dovedi utilitatea.

Jocuri pentru cei mici

‘Am ajuns?’, ‘Mai e mult?’, ‘Când ajungem, cât mai avem de mers?’ Cine are copii e deja familiarizat cu întrebările acestea, repetate la nesfârșit. Dar călătoria cu copii în mașină poate fi frumoasă, dacă te pregătești puțin înainte. Cea mai simplă variantă e să montezi pe spatele scaunelor din față un suport de telefon sau tabletă. Dacă nu ești adeptul acestui mod de a-i ține ocupați, dotează-ți mașina cu câteva jocuri și activități de călătorie, reviste pentru copii sau cărți de colorat. Și dacă nimic nu pare să dea rezultate, poți adăuga la această listă și câteva dintre jucăriile lor preferate.

Sursa foto: Shutterstock

Adaugă un comentariu